Täby är en vacker kommun

Täby är en vacker kommun

Täby kommun ligger i Stockholms län, lite norr om Stockholm stad i landskapet Uppland. Det bor cirka 72. 500 människor i kommunen. Täby kommun anses ha god ekonomi och ligger vackert med vattendrag nära till hands för dess invånare och besökare. Med bil tar man sig lätt till kommunen via motorvägen E18 eller länsväg 265 och 275 beroende på från vilket håll man kommer. Vill man hellre åka tåg så når Roslagsbanan till Täby och är en viktig del för pendlare som arbetar i Stockholms stad. Bussnätet är väl utvecklat i kommunen och förbindelser finns till närliggande tunnelbana. I och med de bra förbindelserna att ta sig till Täby har kommunen vuxit genom åren och är en populär plats för både unga som gamla människor att bosätta sig i. Kommunen är full av kultur och har goda fritidsaktiviteter. Förr i tiden var det Täby kyrka som var knytplatsen där befolkningen samlades, nu i modern tid har kyrkan fortfarande en central roll men skulle säga att fler känner till och samlas i Täby på grund av Täby centrum och de vackra omgivningarna.

Täby centrum har byggts ut och är idag ett stort centrum med många butiker och har något för alla smaker. Centrumet har ett stort utbud av restauranger samt kända caféer så som Espresso House med fler. Många anser att det är Stockholms bästa centrum.

Sevärdheter i kommunen

Kända Näsby slott ligger vackert i en vik vid Stora Värtan. Slottet har en gedigen historia. Här har både Gyllenstierna och grevliga ätten Cronhielm af Flosta varit ägare, bara för att nämna några. Detta slott används sedan 1989 som en konferensanläggning och hotell med tillhörande restaurang. Vid Rönningesjön finner man Rönninge by. I Rönninge by kan man träffa djur som är vanliga vid bondgårdar i Sverige. Samt att man kan se historiken inom svenskt jordbruk. Det finns en raststuga men även ett café för den som saknar matsäck.

I Täby kommun finner man bronsskulpturen Non-Violence av Carl Fredrik Reuterswärd. Skulpturen finns på många platser runt om på jorden och skapades av inspiration från sorgen av mordet på den kände Beatles medlemmen John Lennon.

Fritidsaktiviteter i kommunen

Fritidsaktiviteter i kommunen

Innebandylaget Caperiotäby FC anses vara Sveriges bästa lag. I Täby kommun finns sporthallar och fotbollsplaner som främjar sporter så som ishockey och fotboll. Badminton är stort i kommunen och basket spelas i Tibblehallen som ligger nära Tibblebadet, där Täby simförening håller till. Vid Viggbyholms IK kan man träna konståkning och många i kommunen tävlar på hög nivå i landet.

Inom kommunen finns fler lekplatser, hela 50 stycken. Även bibliotek för den lässugna och motionsspår vid Mörtsjön och vid Ensta Krog finner man ett utegym. Man kan säga att det finns något för alla. Täby kommun är en sprudlande kommun med restauranger och uteliv. Många krogar ligger i anslutning till Täbycentrum. Under helgen kan det bli både livligt och högljutt på sina håll. Men i mångt och mycket är Täby kommun en ren kulturupplevelse med anor från långt tillbaka i tiden och det är för det mesta en lugn atmosfär med minnesvärda upplevelser.