Karlskrona, en av de vackraste städerna i Sverige

Anledningarna till att besöka Karlskrona är många men en god anledning till att välja att besöka Karlskrona inför nästa resa är för att det är en riktigt vacker stad, en av de vackraste städerna i hela landet. Har tankarna på att flytta till en ny stad dykt upp så är Karlskrona ett riktigt bra alternativ inte bara för att staden bjuder på vacker natur utan också för att det allmänt är en riktigt bra stad att leva i. Många väljer att besöka staden eftersom den ligger till vacker beläget vid havet. Det är också dels därför som turismen är hög vilket också är lätt att förstå om man någon gång har varit i Karlskrona. Karlskrona ligger i Blekinge och består av fastland samt några öar, närmare bestämt de öar som ligger mest österut i Blekinge skärgård. Karlskrona centrum ligger på ön Trossö. På 1600-talet ägdes Trossö av en bonde vid namn Vittus Andersson men 1679 så blev han tvungen att sälja ön samt de närliggande holmarna. Samma år började planeringen för vad som sedan skulle bli vackra Karlskrona. Namnet blev Karlskrona eftersom grundaren av staden var karl XI men även på grund av staden Landskrona som ligger i Skåne län. 1682 kom man fram till att det vore en bra ide att bygga en bro så att man enkelt kunde ta sig från ön till fastlandet och tvärtom. Bron gjorde att ön och fastlandet förenades och blev ett.

Karlskrona har varit en stad som utvecklats snabbt dels med sin befolkning då många velat bo i staden men allt har förstås inte alltid varit frid och fröjd. I början av 1700-talet vad det krig vilket tyvärr skulle resultera i att många människor dog. I Karlskrona dog runt 7000 personer under den tiden vilket gjorde att en stor del av stadens folkmängd naturligtvis minskade men staden var fortfarande stor och faktiskt Sveriges tredje största stad ända fram till 1830-talet. Länge var staden också den fjärde största staden i hela landet men idag är Karlskrona en betydligt mindre stad än vad den än gång var.

Cykla i Karlskrona

I Karlskrona väljer många att cykla vilket är ett bra sätt att ta sig fram i staden samtidigt som man får njuta av stadens vackra natur. Har man ingen egen cykel så gör det inget eftersom det enkelt går att hyra en cykel. Vill man cykla vid havet kan man exempelvis hyra sin cykel vid Dragsö camping. Vill man så går det då också bra att stanna för att bada, besöka Blekinge museum, stanna en stund för att leka med barnen på den skärgårdsinspirerade lekplatsen eller varför inte spela lite minigolf. Det är möjligt att göra mycket i vackra Karlskrona tillsammans med cykeln. Tycker man om att fika så kommer det inte vara speciellt svårt alls att förälska sig i Karlskrona då staden bjuder på många mycket fina fik. Karlskrona är en bra stad, inte bara för den vackra naturen utan för många fler orsaker än så.