Åre – perfekt att besöka året om

Vad Åre har att erbjuda som vinterparadis vet många svenskar, men att det även är ett härligt resmål sommartid är det färre som vet om. Runt området kring Åre består av vacker natur med många ställen att besöka. Det finns en uppsjö av sjöar med fina stränder att bada vid. Det finns flera restauranger där menyn består av korvar tillverkade, ölen är bryggd och spriten är bränd i bygden med stolthet. Givetvis är det vintertid som Åre har flest turister och besökare, men sommaren bjuder på mycket lätt kan förgylla många dagar av semestern.

Fjällsjöar att svalka sig varma sommardagar

Nere i dalen finns det dagar sommartid när det kan vara riktigt skönt med en dag på stranden. Här är det lätt att njuta av en fjällsjön tystnad och den natur som den omgivs av. Självklart är det något kallare temperaturer som gäller uppe bland vattendragen i fjällen, men det rena och klara vattnet är helt klart en höjdare. På sommaren är det just naturen som Åre har att erbjuda som är något alldeles extra. I dalen runt Åre kan det bli otroligt varmt de varma dagarna tack vare läget och ett svalkande dopp kan vara skönt alla tider på dygnet. Det som gör ett extra plus är att det finns många stränder i området som är lättillgängliga och man slipper den trängsel på stränder som är i storstadsområden.

Restarauranger med hög klass

Åre har världsklass på sina restauranger och med hela nio restauranger och sex caféer med på White guides lista. För att sätta ett perspektiv på det kan vi jämföra med de nio restauranger och fyra caféer som Uppsala har med på listan. Mycket av framgången inom restaurangvärlden i Åre kommer av den gymnasieutbildning som finns här inom turism. Många stora namn inom kockvärlden har utbildats här och sedan slutet på 70-talet när skolan startades har Åre visat framfötterna genom sina restauranger. Något som genomsyrar konceptet på restaurangerna här är just det faktum att de har jobbat länge med närodlat. Det har gjort att Åre får sätta sin prägel både genom mat man har ätit genom historien och genom den mat som tillverkas i området idag. Ekologiskt har också blivit populärt och flera caféer erbjuder ekologiskt på menyn. Innan man åker till Åre bör man tänka igenom de restaurangbesök man har tänkt sig och välja med omsorg.

Mycket att uppleva

Åre bjuder på många sommaraktiviteter. För den som gillar cykling går det bra att besöka Åre Bike Park, åka downhill eller att ta sig fram på landsvägarna och njuta av naturen. Det finns oändliga möjligheter till vandring både uppe på fjällen och nere i dalarna.